Az Orbán-kormány a koronavírus járványra hivatkozva elvesz 1,125 milliárd forintot Józsefvárostól, miközben 1,67 milliárd forintot ajándékoz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijára, a már eddig is 50 milliárd forintba kerülő vadász világkiállításra.

Az ellenzéki vezetésű fővárosi kerületben ebből a pénzből jutott volna többek között a bölcsődéknek, az óvodáknak, a SOTE szülészeti, és nőgyógyászati klinikájának, valamint a bérlakások fejlesztésére is, most viszont az Orbán-kormány szerint mindezeknél fontosabb a vadász világkiállítás zökkenőmentes megrendezése.

Az Orbán-kormány a járvány elleni védekezés címén különadókat vet ki, és jelentősen megkurtítja az önkormányzatok költségvetését, mindeközben két kézzel szórja a magyar adófizetők pénzét olyan kiadásokra, melyeknek semmi közük nincs a koronavírushoz, vagy az egészségügyhöz.

Szemléletes példa erre az Orbán-kormány egyoldalúan bőkezű osztogatásra a kormánypropaganda ez évi költségeire kiutalt 150 milliárd forint, vagy az államtitkárok fizetésének 35 %-os megemelése éppen a járvány kellős-közepén.