Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul csoportosítsa át a propagandára elkülönített 150 milliárdot az egészségügyi ellátó rendszer megerősítésére, az orvosok, a mentősök, az ápolók, és minden már egészségügyi dolgozó megfelelő védőfelszereléssel való ellátására, valamint a koronavírusos betegek kezeléshez szükséges eszközök beszerzésére.

Mindemellett felszólítjuk a kormányt, hogy szűntesse meg a Rogán Antal vezette propagandaügyi minisztériumot, és ennek az országos szervnek az idei évre megadott költségvetését késedelem nélkül utalja át az egészségügyi ágazat megsegítésére.

Az Orbán-kormány egy világjárvány tombolásának kellős közepén egyetlen forintot sem szórhat el politikai szemfényvesztésre, mert most minden felhasználható – tehát nem kötelező, és elengedhetetlen célra szánt - összegre a koronavírus elleni küzdelemhez van szükség.

Egészen érthetetlen, hogy az Orbán-kormány országlásának elmúlt 10 évében több ízben is tele tudták ragasztani az egész országot az éppen aktuális kampány plakátjaival (Soros, Brüsszel, bevándorlás).  Ellenben most egyetlen olyan árva óriásplakátra sem jut egyetlenegy forint sem, mely a koronavírus elleni védekezésről szóló információkat közölne.

Épp ilyen érthetetlen az is, hogy korábban mindenféle politikai kérdésben tudott a kormány súlyos milliárdokért nemzeti konzultációnak nevezett levelezést folytatni a magyar polgárokkal.

Most viszont arra sem áldoz a kormány egy forintot sem, hogy egy „nemzeti konzultáció” keretében tájékoztassa a magyar polgárokat magáról a koronavírusról, a hatékony védekezés módszereiről, és a hatóságok által bevezetett óvintézkedésekről.