Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, Budapest frissen megválasztott főpolgármesterét, haladéktalanul álljon el attól a szándékától, hogy a főváros díszpolgárává akarja avatni két elődjét, Tarlós Istvánt, és Demszky Gábort.

Ugyanis az ellenzéki szavazók becsapása az a politikai gesztus, hogy az épphogy csak a hivatalába megválasztott új főpolgármester legelső intézkedéseként gyakorlatilag menlevelet ad Tarlósnak, és Demszkynek.

Ezzel a lépésével Karácsony burkoltan azt üzeni a 2010 óta Budapesten ámokfutó Fidesznek, és az 1990 – 2010 között a fővárosban regnáló baloldali vezetésnek: nincs mitől félnetek, mert nem lesz itt semmiféle elszámoltatás.

Hiszen eléggé életszerütlen az, hogy Karácsony előbb Budapest díszpolgárává avatja Tarlóst, és Demszkyt, majd elkezd szakmányban büntető feljelentéseket tenni az egész városházát behálózó korrupciós ügyekben, melyek a két elődjének hivatali időszakában történtek.

A milliárdos korrupciós botrányokon túl az elmúlt 9 évben Tarlós a Fidesz szolgalelkű helytartójaként végigasszisztálta, hogy Orbán megfosztotta Budapestet a bevételei túlnyomó részétől, elvette a fővárostól a kórházait, és az iskoláit, balkáni szintre rohasztotta a tömegközlekedést, legyalulta a városligetet, megszállta a budai várat, és szinte minden jelentősebb jogkörétől megfosztotta a fővárosi helyhatóságot.

A díszpolgári címek indokolatlan adományozása helyett ildomosabb inkább Karácsonynak egy független szakértőkből álló, teljesen eljárási hatáskörrel rendelkező különleges vizsgálóbizottságot létrehoznia, amely azonnal megkezdi a budapesti városháza átvilágítását.