A mértéktelen korrupció visszaszorítása, és a tiszta közélet megteremtésének érdekében a jövőben ne indulhasson országgyűlési, és önkormányzati választáson olyan személy, akit korábban jogerősen elítéltek szándékos bűncselekmény elkövetéséért.

Hazánkban 1990 óta számos olyan politikust választottak meg - példának okáért - polgármesternek, akik a megválasztásuk pillanatában gyakorlatilag köztörvényes bűnözők voltak, azaz szándékos bűncselekményért jogerős ítéletet hoztak ellenük.

Többüket kifejezetten olyan bűncselekmények miatt marasztalták el, melyek összefüggtek a betöltött választott tisztségükkel, ennek ellenére ismét indultak a választáson, és számos esetben nyertek is.

Ép ésszel felfoghatatlan: az elmúlt 29 évben egyetlen kormány sem tett lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozza a börtönviselt személyek politikai szerepvállalását.

Pedig a megoldás pofonegyszerű: ne lehessen olyan személyt jelöltnek ajánlani országgyűlési, és önkormányzati választáson, akit korábban jogerősen elítéltek szándékos bűncselekmény elkövetéséért.

Ebrudaljuk ki az enyveskezű politikusokat a hivatalukból, és ne engedjünk újabb feneketlen bendőjű politikai kalandorokat az adófizetők pénzének közelébe.