A magyar polgárok egyértelmű, és félreérthetetlen ítéletet mondtak ki az MSZP-re, és az LMP-re, amiért ez a két párt az elmúlt években megjátszotta az alibi ellenzéket, és ezzel szégyenletesen módon kiszolgálta az Orbán-rendszert.

Ez a két kollaboráns, ellenzéki politizálást mímelő párt gátlástalanul nyújtott segítő kezet a Fidesznek akként, hogy végletesen megosztották az ellenzéki szavazókat, és több ízben is sikeresen aláaknázták az ellenzéki összefogás esélyét.

Ez a két kamu ellenzéki párt hemzseg a Fidesz által megvásárolt, vagy megzsarolt politikusoktól, akik - hűen megszolgálva a 30 ezüstpénzüket – folyamatosan hajtják végre a szabotázsakcióikat a kenyéradó gazdájuk érdekében.

Mind az MSZP, mint az LMP tele van olyan politikusokkal, akik kizárólag a személyes egzisztenciájukat, és a politikai túlélésüket tekintik a legfőbb érdeknek, és célnak. Éppen ezért minden meg is tettek, tesznek azért, hogy nehogy létrejöjjön egy teljes ellenzéki összefogás, mert akkor még a végén ők maguk nem maradhatnak meg a kényelmesen bemelegített, jól tejelő parlamenti, vagy önkormányzati székeikben.

Az elmúlt 9 évben ezeknek a pártoknak számos politikusa a legkülönfélébb politikai, gazdasági, és egyéb fajta üzelmekben vett részt kéz a kézben a Fidesszel, a politikai, vagy az anyagi haszonszerzés vágyától vezérelve, ezzel gyalázatos módon elárulva a magyar demokráciát, és a saját szavazóikat is.

Ezzel szemben az MSZP, és az LMP azon politikusai, akik őszinte tenni akarással az Orbán-rendszer megbuktatásáért kívánnak munkálkodni, a háttérbe lettek szorítva, el lettek üldözve, vagy ki lettek zárva a pártjukból.

A magyar polgárok megelégelték a kétszínű, se hús-se hal, sunyi, a Fidesszel lepaktáló, Orbán kottájából játszó ál-ellenzéki pártok kártékony bohóckodását, és a történelem szemétdombjára száműzték őket.