A Demokraták Pártja és a Szabad Választók Pártja közös felhívása az ellenzéki pártokhoz. 

ELLENZÉKI KEREKASZTALT!

Az ellenzéki pártok haladéktalanul üljenek tárgyalóasztalhoz és állapodjanak meg, hogy mind a 106 körzetben egyetlen közös jelöltet indítanak és közös nemzeti minimumprogramot alkotnak.

DEMOKRATIKUS NEMZETI EGYSÉGKORMÁNYT!

Az ellenzéki pártok nyilvánítsák ki, hogy a választási győzelmet követően demokratikus nemzeti egységkormányt alakítanak, amely helyreállítja Magyarország alkotmányos intézményeit és jogállami berendezkedését.

AZ ORBÁN-RENDSZER ELTÖRLÉSÉT!

Az ellenzéki pártok a közös nemzeti minimumprogram részeként hirdessék meg, hogy az Orbán-rendszer közjogi talpkövének tekintett alaptörvényt, valamint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének fenntartását szolgáló minden más törvényt is eltörölnek.

A POLITIKAI BŰNÖZŐK ELSZÁMOLTATÁSÁT!

Az ellenzéki pártok vállalják, hogy a demokratikus nemzeti egységkormány a hivatalba lépésekor késedelem nélkül kezdeményezi a szükséges hatósági eljárások megindítását mindazon politikusok és más érintett személyek ellen, akikkel szemben bűncselekmények elkövetésének gyanúja merült fel az Orbán-rendszer országlása idején.

SZABAD ÉS TISZTESSÉGES VÁLASZTÁSOKAT!

Az ellenzéki pártok deklarálják, hogy a demokratikus nemzeti egységkormányt alakító koalíció olyan új választási törvényt alkot, mely biztosítja a szabad és tisztességes választások megtartását és a pártalanság elvének érvényesülését, továbbá megszünteti az állami kampánytámogatás korrupt intézményét, mely kitermelte magából a kamupártok haszonleső sokaságát.