A Demokraták Pártja szerint, ha a jelenlegi ellenzéki pártok nem állapodnak meg egymással arról, hogy mind a 106 körzetben egyetlen közös jelöltet indítsanak, akkor a következő négy évben is a hatalomban tartják az Orbán-rendszert. 

A hódmezővásárhelyi győzelem egy kegyelmi pillanat és egy erőteljes jelzés volt az ellenzéki pártoknak a választók részéről: fogjatok össze egymással, mert csak így győzhetitek le az Orbán-rendszert! 

Sajnos az ellenzék szemmel láthatóan nem él ezzel a történelmi lehetőséggel, hiszen február 25 óta már eltelt 18 nap és az ellenzéki pártok nem kezdték meg egymással az érdemi tárgyalásokat egy átfogó, mint a 106 körzetre kiterjedő választási megállapodás céljából.

Pedig csupán annyit várnak el a szavazók az ellenzéki pártoktól, hogy helyezzék az önös politikai érdekeik fölé a nemzet érdekét, egyezzenek meg egymással és vessenek véget az Orbán-rendszer országlásának. 

Azonban, ha az ellenzék nem hallgat a választók szavára, nem egyezik meg a közös jelölésről és ezáltal április 8-án nem sikerül megbuktatnia az Orbán-rendszert, azzal eljátszotta az utolsó esélyét is.

Akkor pedig a jelenlegi ellenzéki pártoknak le kell lépniük a történelem színpadáról, utat engedve az új ellenzéknek, melyet nem terhelnek a múlt árnyai és nem vált az Orbán-rendszer részévé.