A Demokraták Pártja országos plakátkampányt indított, egyrészt, hogy rávegye az ellenzéki pártokat, mind a 106 körzetben egyetlen közös jelöltet indítsanak, másrészt, hogy arra buzdítsa a polgárokat, menjenek el szavazni.

A Demokraták Pártja a hódmezővásárhelyi választás után felszólította az ellenzéki pártokat, hogy haladéktalanul állapodjanak meg mind a 106 egyéni körzet tekintetében egyetlen közös jelölt személyéről, mert – ahogy Hódmezővásárhely példája mutatja – csakis így lehet megbuktatni az Orbán-rendszert.

Azonban február 25 óta már eltelt 8 nap és az ellenzéki pártok nem kezdték meg egymással az érdemi tárgyalásokat egy átfogó, mint a 106 körzetre kiterjedő választási megállapodás céljából.

Ezért a Demokraták Pártja mindaddig folytatja a plakátkampányt, amíg reális esély van a megegyezésre, azaz április 7-ig.

A jelenlegi ellenzék megkapta a választóktól az utolsó esélyét, éppen ezért élnie kell ezzel a történelmi lehetőséggel és a hódmezővásárhelyi győzelem kegyelmi pillanatával: fogjanak össze egymással és indítsanak közös jelölteket!