A Demokraták Pártjának elnöke, Végh Edvárd közokirat-hamisítás, személyes adattal visszaélés valamint a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény alapos gyanújával mind a 106 választókörzet esetében büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Ugyanis az elmúlt időszakban napvilágra került esetek megalapozzák a gyanút, hogy a jelöltállítás (az ajánlások gyűjtése) során az úgynevezett biznisz-pártok nevében eljárva ismeretlen tettesek számos bűncselekményt követtek el valószínűsíthetően mind a 106 körzetben.

A sajtóban nem is egy beszámolót lehetett olvasni a legkülönfélébb elkövetési módszerekről, mint például a már elhunyt választópolgárok aláírásáról, szakmányban másolt aláíró ívekről vagy pedig az ajánló ívek ipari méretű cserekereskedelméről.

Az ajánlások gyűjtésére szolgáló időszak március 5-én lezárult, így már egyértelműen látható, hogy több olyan párt is „képes” volt nagyszámú jelöltet állítani, mely pártokról nem hogy a választópolgárok, de még a politikával napi szinten foglalkozók sem hallottak soha életükben.

A teljes ismeretlenségük és korábbi inaktívitásuk ellenére ezek a pártok úgy „tudták” összegyűjteni az ajánlásokat, hogy nem szerepeltek a sajtóban, nem hirdettek, nem plakátoltak, nem szórólapoztak és nem települtek ki utcai pultokkal, azaz semmiféle érdemi kortes tevékenységet nem folytattak.

Egy életre el kell venni a kedvüket a biznisz-pártot működtetőknek az adófizetők pénzének ellopásától, éppen ezért az illetékes hatóságoknak mind a 106 körzetben nyomozást kell folytatniuk és a törvény teljes szigorával kell lesújtaniuk a bűnelkövetőkre.