A Demokraták Pártjának elnöke, Végh Edvárd hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint csalás bűntette elkövetésének alapos gyanújával büntetőfeljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a budavári Karmelita Kolostor felújításának költségeivel kapcsolatban.

A különböző sajtóbeszámolókból az derült ki, hogy a Miniszterelnökség új rezidenciájának kijelölt budavári Karmelita kolostor felújításának költségei az eredetileg tervezett 233 millió forintról már 350 millió forintra emelkedtek.

Ugyanis az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel kötött szerződés – melynek tárgya a felújításhoz kapcsolódó tervellenőrzés, és műszaki ellenőrzés – több ízben került módosításra, így egyre, másra csak növekszik a beruházás költségvetése.

A hazánkban az elmúlt években soha nem látott mértékben elharapódzott, és az állami szintre emelkedett korrupció okán az illetékes hatóságoknak minden ilyen esetben a legalapvetőbb kötelességük teljes körű vizsgálatok megindítása.