Budapesten 2017. szeptember 23-án megalakult a Demokraták Pártja Nyugdíjas Tagozata. Az alakuló ülésen a tagozat elnökévé Kovács Máriát választották, akinek a munkáját 3 fős elnökség segíti. 

A tagozat elsődleges céljának tekinti, hogy a megalázóan kevés nyugdíjat kapó időskorú emberek érdekében elérje a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegének jelentős mértékű növelését.

Ugyanis az öregségi nyugdíjminimum összegét – amely jelenleg 28.500 forint – közel 10 éve nem emelte meg egyetlen kormány sem.

Szégyenteljes példa ez arra, hogy a magyar állam mennyire „becsüli meg” a nyugdíjas embereket. Az Orbán-kormány 1,6 %-os nyugdíjemeléssel akarja kiszúrni a nyugdíjas emberek szemét, viszont az öregségi nyugdíjminimum összegét egy forinttal sem növelte.

A Fidesz jó szokásához híven megint megszegte egy választási ígéretét, ugyanis még 2010-ben úgy fogadkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét. 

Ehelyett az Orbán-kormány még az inflációkövető nyugdíjemelés keretén belül sem emelte meg az öregségi nyugdíjminimumot, amelynek összege leginkább csak az éhenhaláshoz elegendő. 

Ezen az áldatlan, és tragikus helyzeten akar mihamarabb változtatni a Demokraták Pártja Nyugdíjas Tagozata.