A Fideszt csupán azért képes hatalmon maradni, - annak ellenére, hogy a választók többsége a távozását akarja - mert az antidemokratikus választási szabályok révén 2 millió agymosott Fideszes túszul ejtett 8 millió embert.

Ugyanis hiába vannak jelentősen többen azok, akik megbuktatnák a Fideszt-rendszert, amikor a választásokon szétszavaznak a különböző ellenzéki pártok jelöltjei között az egyéni országgyűlési képviselői körzetekben.

Éppen ezért nyerhet akár 25 %-os eredménnyel is a Fideszes jelölt, miközben a vele szemben induló ellenzéki jelöltekre összesen a voksok 75 %-át adták le a szavazók. Azonban egyik ellenzéki jelölt sem kap 25 %-nál több szavazatot.

Ezért különösen undorító, hogy az agymosott Fideszesek előszeretettel olvassák az ellenzék fejére a nép támogatásának hiányát. Pedig a választási matematika nem hazudik: az előző választási rendszer mellett a Fidesz már 2014-ben búcsút inthetett volna a kormányzásnak.

Tehát, hogy még az agymosott Fideszesek is megértsék: ha a Fidesz 2010 után nem írja át a saját érdekében a 2010-ben még hatályos választási törvényt, akkor 2014-ben megbukott volna a választásokon a 2010-ben még hatályos választási szabályok alapján. 

Ezért a Fideszt csak, és kizárólag egy egységes ellenzék képes legyőzni!