A Demokraták Pártjának elnöke, Végh Edvárd büntetőfeljelentést nyújtott be ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségnek hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása bűntette elkövetésének alapos gyanújával a balatonakali Strand-Holiday kemping eladása kapcsán.

A 817 millió forintos irányáron megvételre kínált Strand-Holiday kempinget 293 millió forintért eladta az ingatlant tulajdonló Villa Park Akali Kft felszámolását végző CMB Holding Kft a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Zion Europe Kft-nek.

A kempinget már 2016-ban felkínálták eladásra 370 millió forintos irányáron, azonban az akkor beérkezett 333 millió forintos ajánlatot a felszámoló CMB Holding Kft elutasította, mert az összeget kevésnek tartotta. Az idei évben az irányárat 817 millió forintra emelték, ezt követően egy 370 millió forintos ajánlatot szintén elutasítottak, ugyancsak az alacsony összeg miatt.

Ezzel szemben a Zion Europe Kft 293 millió forintos ajánlatát elfogadták, annak ellenére, hogy ez az összeg minden eddigi ajánlat összegét alulmúlta.