A Demokraták Pártjának elnöke, Végh Edvárd büntetőfeljelentést nyújtott be ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségnek hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása bűntette elkövetésének alapos gyanújával a budapesti vizes világbajnokság költségeivel kapcsolatban.  

Hosszú hónapok óta rendszeresen jelennek meg a magyar sajtóban a cikkek arról a különösen nyugtalanító jelenségről, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokság költségei egyre másra csak nőnek, így az eredetileg beharangozott 25 milliárdos költségvetés napjainkra már elérte a 170 milliárdot.

Azonban ez a csillagászati összeg sem tekinthető a végleges költségnek, hiszen ahogy az újabb, és újabb cikkekből kiderül, továbbra is egyre másra emelkednek a kiadások sok-sok milliárdos összegekkel.

Amennyiben egy közpénzekből létrejövő beruházás esetében a tervezett költségek a kivitelezés során több, mint az ötszörösére nőnek, akkor óhatatlanul felmerül annak a gyanúja, hogy esetleg bűncselekmények húzódnak meg a költségvetés robbanásszerű emelkedésének a háttérben.