Az Orbán-kormány valóságos bosszúhadjáratot indított a tavalyi évben zajlott, úgynevezett „kockás inges” pedagógustüntetésekhez kapcsolódó iskolák igazgatói ellen, akik közül eddig már hármat le is váltottak.

Úgy látszik, hogy a Balogh féle „ember”minisztérium sunyi módon kivárt majd egy évet, és most áll bosszút azokon az igazgatókon, akiknek az iskolája csatlakozott a „kockás inges” oktatásügyi demonstrációkhoz.

Az oktatási kormányzat pikk-pakk máris leszámolt a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, a makói József Attila Gimnázium, valamint a keszthelyi Vajda János Gimnázium igazgatójával.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója is erre a sanyarú sorsra jutott volna, azonban a szülők, a diákok, és a tantestület elemi felháborodása miatt a minisztérium visszavonulót fújt. Igaz, csak egy évvel hosszabbította meg az igazgató megbízatását.

A Demokraták Pártja mélyen elítéli az Orbán-kormány kicsinyes, és gyáva bosszúhadjáratát, amelyet az oktatás jobbításáért síkra szálló iskolák, és tanárok ellen folytat.