A magyar állampolgárok ugyanolyan bért kapjanak, mint az Európai Unió más (fejlettebb) országainak állampolgárai, azaz haladéktalanul meg kell kezdeni a hazai bérek felzárkóztatását az európai átlagbérek szintjére. 

Magyarországon a Fidesz-rendszer szándékosan alacsonyan tartja a béreket, mert Orbán nagy álma az, hogy hazánkat Európa (és a kelet) összeszerelő üzemévé változtassa. 

Orbán mesterterve szerint a nyomott (éh)bérért robotoló magyar munkások tömege csábítóan fog hatni a külföldi cégekre, melyek ide telepítik majd a gyártósoraikat. 

Ezzel szemben a külföldi töke nemhogy jönne, hanem menekül az országból, ahogy a magyar emberek is, akik közül 2010 óta 500 ezren (!!!) mentek ki külföldre dolgozni, és további 300 ezren (!!!) tervezik a kiköltözést. 

Persze, addig nem lesz egy forint sem a jobbágy-szemléletű bérpolitika megváltoztatására, amíg a Fidesz-rendszer csillagászati összegeket szór el olyan elmebeteg beruházásokra, mint Orbán budai palotája (200 milliárd), vagy Orbán stadionépítési mániája (300 milliárd).