A Demokraták Pártja szerint Tarsoly Csaba esetében az előzetes letartoztatás szinte minden feltétele jelenleg is fennáll, éppen ezért sem jogilag, sem erkölcsileg nem védhető, amiért kikerült a rácsok mögül. 

Ugyanis Tarsoly főszereplője Magyarország története valaha volt legnagyobb szabású pénzügyi panamájának, amelynek során az elkövetők szőrén-szálán eltűntettek 160 milliárd forintot, felhalmoztak 250 milliárd forint adósságot, és szabálytalanul bocsátottak ki lakossági kötvényeket. 

Egy ilyen ügy esetében igenis fennállhat a szőkés, vagy az elrejtőzés veszélye. A tanúk befolyásolása, megfélemlítése, továbbá a tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítése, meghamisítása, vagy elrejtése viszont már akár meg is történhetett. Hiszen mint emlékezetes, a Quaestor-botrány kirobbanását követően Tarsoly 2 hétig (!!!) szabadon fel s alá szaladgált. 

Ma Magyarországon egy bolti lopási ügy vádlottja a jogerős ítéletig előzetesben csücsülhet, viszont egy milliárdos panama vádlottja szabadlábon flangálhat.