A Demokraták Pártja szociális kabinetjének javaslata szerint a családi pótlék összegét a háromszorosára kell emelni, mert egyrészt 9 éve egy forinttal sem nőtt a pótlék összege, másrészt több 100 ezer gyermek él szegénységben.

A Fidesz a szociális kiadások embertelen megkurtításával tovább növelte a létminimum alatt élő családok számát, pedig már így is több, mint 200 ezer gyermek él szegénységben. A harmadik évezred Magyarországán visszamentünk a sötét múltba. 200 ezer gyermek otthonában nincs áram, 150 ezer gyermek él olyan lakásban, ahol nincs toalett, és 110 ezer gyermek otthonában nincs fürdőszoba.

Az Orbán-kormány drasztikusan lecsökkentette az iskolatej program költségvetését is, ezzel 350 ezer gyermek nem kap ingyen tejet. Eközben a Fidesz a gyalázatos módon herdálja el felesleges presztízs –és luxusberuházásokra az adófizetők pénzét.

Magyarország számára a következő generáció jelenti a jövőt, éppen ezért minden lehetőt el kell követni, hogy a magyar gyerekek megfelelő oktatásban, hatékony szociális segítségben, és minőségi egészségügyi ellátásban részesüljenek.

Egy felelősen gondolkodó kormányzatnak a jövő nemzedékét kell segítenie.