A Demokraták Pártjának elnöke, Végh Edvárd büntetőfeljelentést nyújtott be ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségnek hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása bűntette elkövetésének alapos gyanújával a Zrínyi utcai irodaépület ingatlanárverés során történt eladása ügyében.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingatlanárverés keretében 3,871 milliárd forintért eladta a Zrínyi utca 3. szám alatt található irodaépületet egy ismeretlen vevőnek. 

Az ingatlan piaci értéke 8 milliárd forint, ezért egyértelműen megállapítható, hogy a 2,778 milliárd forintos kikiáltási ár rendkívül alacsony, és egyáltalán nincs arányban az ingatlan valós értékével. Ezenkívül az 5 millió forintos licitlépcső is érthetetlenül alacsony. Az árverés meghirdetésekor szokatlanul szűk határidőt szabtak az ingatlan megtekintése, bejárása, valamint az árverési biztosíték megfizetése között.

Mindezeken túl pedig egy olyan feltételt kötöttek ki a leendő új tulajdonos számára, ami valójában el kellett volna, hogy lehetetlenítse az árverés sikerét. Ugyanis az ingatlan vásárlójának kötelessége az irodaépületet ingyen (!) bérbe adni határozatlan ideig, a jelenleg is az ingatlant használó Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek.