Magyarországon a gyors meggazdagodás útjává vált a politikusi karrier, és bombabiztos befektetés lett a pártalapítás. A Fidesz trükkös szabályai szerint az országos listát állító pártok több 100 milliós állami kampánytámogatást kapnak. Ez a Fidesz érdekét szolgálja, hiszen így számtalan kamupárt elindul, és csak úgy hemzseg a szavazólap a sok-sok jelölt nevétől.

A 2014-es választásokat követően a 100 milliós kampánytámogatást megszerző kamupártok közül többnek a vezetője is köddé vált, a pártok azóta semmiféle tevékenységet nem folytatnak, és az adófizetők pénze is szőrén-szálán eltűnt.

 

Ezért éppen itt az ideje, hogy véget érjen a magyar adófizetők pénzének szabad elherdálása. Olyan törvényt kell hozni, miszerint amelyik párt vezetője nem számol el hitelt érdemlően az állami támogatással, az nézzen szembe a büntetőeljárással, és a szabadságvesztéssel. Egy ilyen törvény mellett valószínűleg igencsak megcsappanna a kamupárt alapítási kedv, és a következő választáson jócskán megfogyatkozna a jelöltek száma is.