Az Orbán-kormány oktatási vízfeje, a Klebersberg Központ (korábbi nevén Klikk) arra utasította az általános iskolák igazgatóit, hogy jelentsék, intézményükben mennyi gyerek tanul rovásírást, továbbá a kisiskolások közül mennyien nem magyar állampolgárok.

A Klebersberg Központ súlyos retorziókat helyezett kilátásba, ha az iskolaigazgatók nem teljesítik a parancsot fél nap alatt (!), magyarul szólva egész egyszerűen repülnek a gyerekek után kémkedni nem hajlandó pedagógusok.

Önmagában már is az undorító és felháborító, hogy a Klebersberg Központ napiparancsban kényszeríti az általános iskolák igazgatóit, hogy listázzák a rovásírást tanuló gyerekeket és a nem magyar állampolgársággal rendelkező kisdiákokat.

Magyarországon sötét történelmi időket idéz a nyílt megtorlással fenyegetőző Klebersberg Központ, amely az iskolaigazgatók esetleges ellenállását akarja ilyen módon megtörni.

Az Orbán-kormány ne azzal törődjön, hogy melyik gyerek tanul rovásírást és melyik gyerek nem magyar állampolgár.

Azzal foglalkozzon inkább, hogy az iskolákban legyen fűtés és áram, a tankönyveket időben kiszállítsák, a pedagógusok rendben megkapják a fizetésüket, ne hemzsegjenek a hülyeségek a tankönyvekben, ne zsarolja és ne félemlítse meg a tanárokat és ne herdálja tovább az adófizetők pénzét a Klebersberg Központ fenntartására.