Felszólítottuk Balog Zoltánt, az egészségügyért felelős minisztert (Emberi Erőforrások Minisztériuma), hogy azonnal kezdeményezze annak a rendelkezésnek a visszavonását, amely megvonta a kórházigazgatók nyilatkozattételi jogát és gyakorlatilag sebtapaszt tett a szájukra.

Semmiféle védhető jogi vagy szakmai indoka nincs ennek a rendelkezésnek, ami csupán politikai indíttatásból született. Ennek jól látható célja az, hogy a kórházigazgatók száját egyetlen olyan szó se hagyhassa el, amely a magyar egészségügy kriminális helyzetére vonatkozna.

A diktatúrákban bevett gyakorlatot idézi ez a rendelkezés, amely a kórházigazgatók nyilatkozattételét előzetes minisztériumi cenzúrához köti. Emberileg megalázó és erkölcsileg visszataszító, ahogy a kormány a kórházigazgatókat egyszerű szolgáknak tekinti, akiknek legfőbb kötelessége a néma engedelmesség.

A Fidesz kormánya a rendelkezésére álló hatalmi jogosítványokat arra használja, hogy a kórházigazgatókat elhallgattassa, miközben a magyar egészségügy az összeomlás szélére került, a kórházakban képtelen állapotok uralkodnak és a szakemberek tömegesen vállalnak munkát külföldön.

Azonban a kormány hiábavalóan tesz szájkosarat a kórházigazgatókra, ad ki sorozatos győzelmi jelentéseket és költi hamis propagandára az adófizetők milliárdjait. Ugyanis a magyar emberek az orvosi rendelőben és a kórházban járva szemtanúi azoknak az áldatlan állapotoknak, amelyek ma Magyarországon az egészségügyben tapasztalhatóak.