A PAKS II projekt a Fidesz-rendszer egyik legveszélyesebb lépése, amellyel egyrészt hosszú évtizedekre eladósítja Magyarországot, másrészt pedig a rendkívül kockázatos atomenergia mellett kötelezi el hazánk energiapolitikáját.

Mindezen felül PAKS II soha nem fogja visszahozni a rá költött pénz, mert olyan áron nem lehet eladni az áramot a piacon, hogy valaha is megtérüljön a ráfordított befektetés. Az Orbán-kormány a magyar történelem egyik legrosszabb üzletét kötötte meg, amikor a miniszterelnök aláírta Moszkvában a PAKS II projektről szóló szerződést.

Miközben a világon egyre elterjedtebb az alternatív erőforrások (nap, hő, szél, víz) ipari méretű felhasználása és számos ország megkezdte az atomenergia kivezetését, addig a Fidesz-rendszer hozzáláncolja hazánkat a nukleáris energiatermeléshez. Sőt, a kormány miden lehető eszközzel azon ügyködik, hogy ellehetetlenítse az alternatív erőforrások magyarországi felhasználását.

Hazánk és gyermekeink jól felfogott érdekében a PAKS II projektet az atomtemetőbe kell száműzni, Magyarországnak fel kell mondania a beruházásról szóló szerződést és az atomenergia helyett az alternatív erőforrásokra kell építenie az energiapolitikáját.